Supparit – superihmisiä vai rautaisia ammattilaisia?

’’työssä on niin monta muuttujaa, että arkeen kuuluu aina muutama poikkeustilanne. Kun jokin haaste tulee eteen, pitää nopeasti muodostaa kokonaistilanteeseen ratkaisu’’, kuvailee Niina.

Foodstockin Supply Plannerit, tutummin supparit, hallitsevat Foodstockin asiakkaiden tavaroiden virtaa taitavin käsin. Hiljattain Foodstockilla supparina aloittanut Erno kertookin työnkuvan olevan näköalapaikka, josta on helppo havainnoida toimitusketjun toimintaa kokonaisvaltaisesti. Yhdessä kollegoidensa kanssa supparit ovat vahva voima verhon takana – toimitusketjun hallinnoinnissa. Asiakkaille suppareiden arkipäivä saattaa olla näkymätöntä, mutta sitäkin tärkeämpää.

’’Oma työ konkretisoituu varsin palkitsevalla tavalla, kun käy asiakkaiden ravintoloissa. Se, mitä lautasella näkyy ei olisi siinä ilman omaa työpanosta’’, hymähtää Erno.

Supply Planner -tiimi on päivittäin tekemisissä tavarantoimittajien, kuljetuskumppaneiden ja varaston kanssa. Tiivistä yhteistyötä tehdään moneen suuntaan ja joskus myös suoraan asiakkaiden kanssa. Parhaimmillaan toimitaan jopa linkkinä varaston ja toimittajien välillä, jos jokin asia kaipaa lisäselvitystä. Vaikka taustalla tapahtuva työ ei välttämättä näykään kaikille, ei ravintolan lautasella välttämättä olisi ruokaa ilman taitavia suppareita.

’’Tärkein työtehtävä on varastotasojen seuraaminen ja tavaraliikenteestä huolehtiminen. Me seuraamme tuotteiden menekkiä ja arvioimme niiden riittävyyttä varastossa’’, kuvailee Niina työtehtäviään.

Supparit auttavat asiakkaita varastotoimintojen ja kuljetusten lisäksi myös tavaran hallinnoinnissa, jotta tilatut määrät vastaavat varastolla vastaanotettuihin määriin sekä hinnat sovittuihin. Foodstockin asiakkaat voivat siis todella nostaa jalat pöydälle ja ottaa rennosti.

Rennosti voi ottaa myös hävikin kanssa, sillä osa suppareiden työtä on myös huolehtia hävikistä varastotasojen näkökulmasta. Yksi supparin työn haasteista onkin elintarvikkeiden lyhyt käyttöaika. Viimeinen käyttöpäivä saattaa joskus tulla nopealla syklillä ja ratkaisuja on tehtävä vaikeissakin tilanteissa. Toisaalta, vaikka tuotteen käyttöikä olisikin pidempi on silti tilattavien määrien osuttava kohdalleen, sillä hävikkiä ei saa syntyä. Hävikki on asiakkaalle tarpeeton kuluerä, mutta onneksi Foodstockin supparit osaavat hallita raaka-aineiden tavaravirtaa superammattilaisten tavoin.

Käytämme evästeitä sivustomme käyttäjäkokemuksen kehittämiseksi. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.